Charlotte får bättre stöd i svank och ryggen

Charlotte har under de senaste åren drabbats av flera blodproppar, vilket resulterar i halv-side förlamning / hemiplegia på höger sida. Efter flera perioder av rehabilitering är Charlotte flyttat till en ny, anpassad och handikapp vännligen bostäd.

Hon tar hand om sig själva i det dagliga livet, med hjälp fyra dagar i veckan. Hon får hjälp till shopping och olika hushållssysslor. Charlotte har svårt att gå på grund av förlamning. Hon kan gå mycket korta sträckor med en käpp eller rollator, men använder mycket sin manuella rullstol och scooter.

När Charlotte flyttade till sitt nya hem, fick hon en VELA Tango stol med låg rygg, som hon har använt speciellt vid måltider och i köket. Hon är förtjust i sin VELA stol, men behövde mer stöd i ryggen och svänk. Därför har hon fått en ny modell, en VELA Tango 500 med ALB-rygg. Stolen har samma goda egenskaper som stabilitet med de stora hjulen, säker sittande med centralbroms, enkel justering av sitthöjd och armstöd och har mycket bra stöd med den innovativ typ av ryggstöd.

Ett enklare vardag

ALB-rygg är en helt ny, unik ryggstöd, där rygg- och svankstöd är dubbelt. Svankstödet rör sig lätt fram och tillbaka och ger stöd för både svänk- och bäckenet, medan den övre delen av ryggstödet ger extra stöd i den övre delen av ryggen. Med detta får Charlotte ett bättre aktivt sittandet.

Charlotte är mycket nöjd med sin nya stol. Alla spakar har placerats i den vänstra sidan av stolen så att hon lätt kan ställa in den trots förlamning. Hon använder främst stol vid måltider och andra aktiviteter vid matbordet och köket, där det är en fördel att sitta i en aktiv, upprätt läge. Nu kan hon lätt variera sin hållning och också få bra stöd när hon lutar sig tillbaka på ett enkelt viloläge. Och slutligen hon kan gå stolen mellan matplats och kök.

Arbetsstol Tango 500

Charlotte om Vela Tango 500 med ALB-rygg

  • Stolen är underbart att sitta i. Det stöder ryggen bättre i nedre och i övre delen
  • Jag sitter riktigt bra i stolen – ryggen stöder bra när jag sitter vid matbordet, pyslar med noget och det stöder också bra när jag kommer att vila ryggen och lutar mej tillbaka
  • Ryggstödet är lätt att använda med spakarna på vänster sida, så att jag kan använda min friska arm
  • Det är lätt att gå stolen framåt och Vela stol tar inte upp så mycket plats som rullstolen
  • Det är lätt att bromsa stolen, så jag kan stiga upp och sitta ner och komma säkert över i rullstolen

Läs mer om VELA Tango 500 härSe alla VELA arbetsstolar här


Læs også