Världsnyhet - stol för Max belastning 300 kg.

Som den första i världen lanserar VELA en arbetsstol riktad mot användare upp till 300 kg. Människor med svår övervikt har nu möjlighet att upprätthålla aktivitetsnivåer och vara självständiga och oberoende med hjälp av en arbetsstol.

VELA Tango 310E är extremt robust och det unika bromssystemet säkerställer att användaren har ett stabilt chassi när stolen bromsas och kan själv skjuta / gå runt med stolen i hemmet, till exempel när stolen inte bromsas.

Överviktiga människor har nu en unik möjlighet till säkerhet, stabilitet och aktivitet i vardagen. Med max belastning upp till 300 kg kan människor upprätthålla / återfå förmågan att vara självförsörjande och oberoende i dagliga aktiviteter hemma. Användaren kan åter sätta sig ner och laga mat, ordna tvätt eller utföra lättare rengöring på ett säkert och stabilt sätt, eftersom stolen ger säkerhet och stabilitet. Stolen är också bra i samband med rehabilitering och träning.

Komfort i fokus

Stolens sits och rygg är utformade i starkt och hållbart skum med hög bärförmåga, den tål hög belastning och ger en behaglig och bekvämt sittställning. Sittbredden är 72 cm, och ett kort sittdjup innebär att låren inte pressas in. Ryggstödet är utformat så att det ger ett bekvämt och bra stöd i både bäcken och nedre rygg och kan justeras så att det finns plats för ”rumpan”.

Säkerhet när du reser och sitter

När vikten når mellan 200 och 300 kg blir det svårt att stå upp på egen hand. Denna utmaning löses med elektrisk höjdjustering, vilket hjälper användaren att stå upp. Den elektriska höjdjusteringen säkerställer också att du sätter dig säkert och lugnt, utan att "stöta" i stolen, och att sitthöjden lätt justeras i förhållande till olika aktiviteter.


Med Med VELA Tango 310E ges svårt överviktiga människor i större utsträckning möjlighet att själv hantera vardagen och bli rörliga hemma. Samtidigt är båda händerna fria för olika uppgifter - på ett säkert och stabilt sätt.

VELA Tango 310E: 

  • Robust stol godkänd för 300 kg maks belastning - CE-märkt

  • Elektrisk höjdjustering som hjälper dig att stå upp

  • Sittdyna med 72 cm bredd och 50 cm djup

  • Hjulbroms ger stabilitet och säkerhet under aktiviteter

  • Ergonomiskt stöd och god sittkomfort under många timmar

  • Motstår plötslig viktpåverkan om du "stöter" på stolen

Läs mer om VELA Tango 310E här


Læs også