Arbetsplats för specialbehov

Kontorsarbete och annat stillasittande arbete kan vara en perfekt sysselsättning för personer med funktionsnedsättningar som påverkar balans- och gångfunktion. Vid stillasittande arbete, t.ex. på kontor, är det ofta möjligt att uppnå en bra sittande arbetsställning genom att ställa in stol och bord baserat på arbetssituation.

VELA har flera olika modeller av bromsade arbets- och ståstolar som är speciellt lämpliga för för kontorsarbete och som kan anpassas efter personer med särskilda behov.

En vanlig kontorsstol kan vara olämplig för personer med dålig gångfunktion och nedsatt balans eftersom det är lätt att stolen rullar iväg när brukaren försöker att resa och sätta sig. Däremot kan en arbets- eller ståstol bromsas, och man kan därmed resa och sätta sig utan att stolen rullar iväg. Detta ökar brukarens stabilitet och ger säkerhet. Genom att bromsa stolen medan man sitter och arbetar får man stabilitet och behöver inte lägga så mycket kraft på att behålla en bra sittställning.

Att hitta den rätta stolen

VELA har många års erfarenhet av att hitta exakt rätt stol så att människor med funktionsnedsättningar kan fortsätta att ha ett aktivt arbetsliv. 

När man ska välja en stol för stillasittande arbete för personer med funktionsnedsättningar är det viktigt att fokusera på: ett stabilt underrede och en centralbroms som ger säkerhet och balans samt andra speciella behov som behöver tillfredsställas för att skapa en bra arbetsplats. 

Arbetsplats för specialbehov, bred

 

 

Om brukaren t.ex. har dålig benstyrka eller stela leder kan man med fördel välja en stol med elektrisk höjdinställning. Det går också att ta sig runt på kontoret sittande i stolen, eftersom alla stolar med centralbroms har stora hjul som ger möjlighet att ”gå” runt med stolen. Alla stolar har dessutom inställbara sitsar, ryggstöd och armstöd så att brukaren kan få en ergonomisk, aktiv och god sittställning oavsett arbetssituation och olika arbetsuppgifter.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til arbejdspladser med specialbehov:

VELA Salsa 110Hmi nr. 

VELA Salsa 110 är en ståstol med en kort sits med en upphöjning i fronten så att brukaren slipper känslan av att glida ned från sitsen när den vippas framåt.

Läs mer

VELA Tango 700Hmi nr. 

VELA Tango 700 är den senaste modellen av den välkända VELA-arbetsstolen med manuell höjdinställning. Stolen ger självständighet hemma och på jobbet och har en användarvänlig design.

Läs mer

VELA Tango 700EHmi nr. 

VELA Tango 700E är den senaste modellen av den välkända VELA-arbetsstolen med elektrisk höjdinställning. Stolen ger självständighet hemma och på jobbet och har en användarvänlig design.

Läs mer

Dansk design och produktion

Oändeliga anpassningsmöjligheter

Gratis rådgivning av specialister