Arbetsplats för specialbehov

Kontorsarbete och annat stillasittande arbete kan vara en perfekt sysselsättning för personer med funktionsnedsättningar som påverkar balans- och gångfunktion. Vid stillasittande arbete, t.ex. på kontor, är det ofta möjligt att uppnå en bra sittande arbetsställning genom att ställa in stol och bord baserat på arbetssituation.

VELA har flera olika modeller av bromsade arbets- och ståstolar som är speciellt lämpliga för för kontorsarbete och som kan anpassas efter personer med särskilda behov.

En vanlig kontorsstol kan vara olämplig för personer med dålig gångfunktion och nedsatt balans eftersom det är lätt att stolen rullar iväg när brukaren försöker att resa och sätta sig. Däremot kan en arbets- eller ståstol bromsas, och man kan därmed resa och sätta sig utan att stolen rullar iväg. Detta ökar brukarens stabilitet och ger säkerhet. Genom att bromsa stolen medan man sitter och arbetar får man stabilitet och behöver inte lägga så mycket kraft på att behålla en bra sittställning.

Att hitta den rätta stolen

VELA har många års erfarenhet av att hitta exakt rätt stol så att människor med funktionsnedsättningar kan fortsätta att ha ett aktivt arbetsliv. 

När man ska välja en stol för stillasittande arbete för personer med funktionsnedsättningar är det viktigt att fokusera på: ett stabilt underrede och en centralbroms som ger säkerhet och balans samt andra speciella behov som behöver tillfredsställas för att skapa en bra arbetsplats. 

Arbetsplats för specialbehov, bred

 

 

Om brukaren t.ex. har dålig benstyrka eller stela leder kan man med fördel välja en stol med elektrisk höjdinställning. Det går också att ta sig runt på kontoret sittande i stolen, eftersom alla stolar med centralbroms har stora hjul som ger möjlighet att ”gå” runt med stolen. Alla stolar har dessutom inställbara sitsar, ryggstöd och armstöd så att brukaren kan få en ergonomisk, aktiv och god sittställning oavsett arbetssituation och olika arbetsuppgifter.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til arbejdspladser med specialbehov:

VELA Salsa 110Hmi nr. 

VELA Salsa 110 är en ståstol med en kort sits med en upphöjning i fronten så att brukaren slipper känslan av att glida ned från sitsen när den vippas framåt.

Läs mer

VELA Tango 100Hmi nr. 

VELA Tango 100 är en arbetsstol med lågt ryggstöd som ger bra stöd för ländryggen och ger rygg, axlar och armar fritt spelrum

Läs mer

VELA Tango 100A med coxitsitsHmi nr. 

VELA Tango 100A med coxitsits är en arbetsstol med en tvådelad inställbar sittyta som är avsedd för människor med t.ex. benamputation eller stela höftleder.

Läs mer

VELA Tango 200Hmi nr. 

VELA Tango 200 är en arbetsstol med större sits och ryggstöd med extra ländryggsstöd som är högre än på VELA Tango 100-modellen.

Läs mer

VELA Tango 500Hmi nr. 

VELA Tango 500 är den allra senaste utvecklingen inom arbetsstolar och har utöver arbetsstolens redan välkända fördelar ett revolutionerande tvådelat ALB-ryggstöd

Läs mer

VELA Tango 500ElHmi nr. 

VELA Tango 500 El är det allra senaste inom arbetsstolar med elektrisk höjdinställning och har utöver arbetsstolens redan välkända fördelar också ett revolutionerande tvådelat ALB-ryggstöd

Läs mer

VELA Tango 510Hmi nr. 

VELA Tango 510 har det allra senaste inom arbetsstolar. Utöver en aktiv sittställning ger stolen också möjlighet till avlastning och en god viloposition under dagen

Läs mer

VELA Tango 510ElHmi nr. 

VELA Tango 510 El är det allra senaste inom arbetsstolar med elektrisk höjdinställning. Utöver en aktiv sittställning ger stolen också möjlighet till avlastning och en god viloposition under dagen

Läs mer

Dansk design och produktion

Oändeliga anpassningsmöjligheter

Gratis rådgivning av specialister