VELA Samba 400

VELA Samba 400 med sadelsits tryggar god ergonomi. Sitsens utformning främjar naturlig ryggkontur och öppen, aktiv höftvinkel

VELA Samba 400 är särskilt bra för:

  • Att skapa naturlig ländkurva och rak sittställning

  • Optimala villkor för en ergonomisk, sund sittställning

  • Har som standard sadelsits (B 35 x L 35 cm)

Kontakta VELA

 VELA Samba 400 finns också i en version med ryggstöd, förutsatt att stolen levereras med detta från fabriken. Ryggstödet kan inte eftermonteras på en standard VELA Samba 400.


Ta en titt på våra tillbehör och klädselsfärger

Visste du, att 20% av alla beställningar vi får anpassas till behoven?

Vi kan också hjälpa dig!

Ring 031 30 118 73

Sits

Sadelsitsen - small

Sadelsitsen i storlek small (B 40 x D 35 cm) är mindre än våra sadelsitsar i standardstorlek. Sitsens utformning ger en öppen höftvinkel och upprätt sittställning, dock inte i samma omfattning som standardsadelsitsen. Sitsen kan t.ex. rekommenderas för personer som är bräckliga eller kortväxta.  

Ryggstöd

Ergo-ryggstöd

Ergo-ryggstöd (B 38 x H 22 cm) är ett ergonomiskt kurvat ryggstöd som ger ett gott stöd för ländryggen. Ryggstödet är lågt och ger brukaren fri rörlighet för rygg, axlar och armar vid olika aktiviteter.

 

S150-ryggstödet

S150-ryggstödet (B 22 x H 29 cm) är ett ergonomiskt kurvat smalt ryggstöd som ger fri rörlighet för rygg, axlar och armar. Ryggstödet ger god sittkomfort vid långvarigt arbete.

 

Fotmanövrerad höjdinställning

Fotmanövrerad höjdinställning

Fotmanövrerad höjdinställning är en fördel när man gärna vill kunna justera sitsen i höjdled samtidigt som man har händerna fria.

 

Hjul

Dubbelhjul - belastningsbroms

Dubbelhjul med belastningsbroms (50 mm) bromsar stolen när den är belastad och ger därmed en stabil och säker arbetsplats. De här hjulen är t.ex. lämpliga för höj- och sänkbara bord där det är viktigt att stolen står helt stilla.

 

Dubbelhjul för golv med mattor

Dubbelhjul (50 mm) är hårda hjul som är bäst lämpade för golv med mattor. 

 

Dubbelhjul för hårda golv

Dubbelhjul (50 mm) är mjuka hjul som passar bäst för hårda golv som trägolv och klinkers.

 

Dubbelhjul för hårda golv - stora

Dubbelhjul (75 mm) är mjuka hjul som passar bäst för hårda golv som trägolv och klinkers. Att hjulen är extra stora är en fördel på ojämna golv, eftersom det är lättare att ta sig förbi mindre hinder med stora hjul.

 

Dubbelhjul med vippbroms

Dubbelhjul med vippbroms (75 mm) är ett mjukt hjul avsett för hårda golv som trägolv och klinkers. En vippbroms är en fördel om man har behov av att kunna låsa hjulen så att de inte kan rulla.

 

Friviktsbromsande dubbelhjul

Friviktsbromsande dubbelhjul (50 mm). Dessa hjul rullar enbart om stolen är belastad med en viss vikt. Friviktsbromsande hjul är särskilt praktiska om brukaren har behov av att kunna flytta på sig sittande i stolen, samtidigt som stolen ska stå helt stilla när man reser sig ur den.

 

Glidfötter

Glidfötter är rejäla och stabila fötter som är avsedda för alla typer av golv och mattor. Denna typ av fötter är särskilt fördelaktig för ståstolar som inte är avsedda att flytta runt. Glidfötterna ger en fullständigt fast och stabil stol. 

 

Tröga dubbelhjul

Tröga dubbelhjul (50 mm) belastas med motstånd så att stolen inte rullar iväg när man sitter i den. Stolen kan därför erbjuda stöd både när man sitter och står. Tröga hjul är särskilt lämpliga för ståstolar och pallar för träning, exempelvis VELA Samba 410.

 

Produktblad

Download Produktblad
VELA Samba 400,410,500,520,530 Download

Användarmanual

Download Användarmanual
VELA Samba 400, 410, 500, 510, 520, 530 Download

Sprängskiss och reservdelslista

Download Sprängskiss och reservdelslista
VELA Samba 400 - exp. 30.08.2022 Download

Tillbehörslista

Download Tillbehörslista
VELA Samba Download

Miljödeklaration

Download Miljödeklaration

Kontakta kundtjänst


Har du sett de andra varianterna av samma stol?

Dansk design och produktion

Oändeliga anpassningsmöjligheter

Gratis rådgivning av specialister