Frisk rygg

En frisk och stark rygg kan för vissa tyckas oförenlig med långa arbetsdagar och stillasittande arbete. Men även om man har ett kontorsarbete och sitter ned större delen av dagen kan man fortfarande stärka ryggen och förebygga ryggsmärtor.

Ett sätt att stärka ryggen medan man sitter är att använda en pall som omväxling till kontorsstolen. Pallar gör det möjligt att sitta på ett ergonomiskt sätt med öppen höftvinkel som ger brukaren en sund och varierad arbetsställning under en lång arbetsdag. Man kan också välja en pall med dynamisk sits som ökar aktiviteten i musklerna runt rygg, ländrygg och mage. På så vis kan man stärka musklerna och lederna i rygg, ländrygg och mage och träna sin balans medan man sitter.

VELA rekommenderar att man använder pallar som extra stolar på jobbet och i hemmet för att variera sittställningen under dagens lopp – och i kontorsmiljö kan flera personer enkelt dela på en pall.

Att hitta den rätta stolen

VELA har flera olika pallmodeller som garanterar en god arbetsställning och samtidigt stärker ländrygg, rygg och mage. Genom att välja en pall med sadelsits (VELA Samba 400) eller en dynamisk sits (VELA Samba 410) tryggas god ergonomi genom en upprätt och aktiv sittställning. Dessa sitsar har en utformning som främjar naturlig ryggkontur och öppen, aktiv höftvinkel. Den dynamiska sitsen på VELA Samba 410 stärker också muskler och leder runt rygg, länd och mage.

Det är viktigt att ställa in pallen på rätt höjd, eftersom en korrekt sitthöjd är grunden för en sund, aktiv sittställning.

en frisk rygg, bred

Sätt dig långt in på sitsen och ställ in höjden så att låren är riktade snett framåt/nedåt. Om pallen är för låg hamnar låren vågrätt och du riskerar då att sjunka ihop i rygg och länd. Om pallen är för hög kan du glida fram på sitsen.

Om du vill ha en pall med sadelsits (VELA Samba 400) har vi två sitsstorlekar att erbjuda. Valet av sitsstorlek bör baseras på brukarens bäcken och höfter. Vid val av den större sitsen får brukaren en sittställning med vidare benställning, och den mindre sadelsitsen ger brukaren en sittställning med benen tätare ihop.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til træning og opretholdelse af en sund ryg:

VELA Salsa 400Hmi nr. 

VELA Salsa 400 har en sadelsits som tryggar en ergonomisk sittställning eftersom sitsens form skapar en naturlig ryggkurva, och därmed en öppen, aktiv höftvinkel.

Läs mer

VELA Samba 400Hmi nr. 

VELA Samba 400 med sadelsits tryggar god ergonomi. Sitsens utformning främjar naturlig ryggkontur och öppen, aktiv höftvinkel

Läs mer

VELA Samba 410Hmi nr. 

VELA Samba 410 aktiverar länd och rygg genom den dynamiska sitsen och tränar rygg, länd och mage

Läs mer

VELA Samba 500Hmi nr. 

VELA Samba 500 är en extra välstoppad klassisk pall som ger utmärkt sittkomfort

Läs mer

Dansk design och produktion

Oändeliga anpassningsmöjligheter

Gratis rådgivning av specialister