Köksarbete

Dagliga köksaktiviteter, t.ex. att laga mat, brygga kaffe till sig själv och eventuella gäster, är vardagssysslor som är viktig för de flesta människor. Man arbetar för det mesta stående i köket, och det kräver såväl precision och styrka som stabilitet, t.ex. när man ska hacka grönsakerna eller skära upp brödet.

Köksarbete kan vara besvärligt för människor med funktionsnedsättning, som dålig balans, nedsatt styrka och rörlighet i muskler och leder eller vid smärtor. 

De kan ha svårt att stå vid köksbordet utan stöd eller över huvud taget stå upp under längre tid. Det kan vara omöjligt att nå längst upp i överskåpen, långt ned i diskmaskinen eller jobba vid köksbordet på en nivå som är lagom för både precisionsarbete och uppgifter som kräver styrka.

Att hitta den rätta stolen

VELA har många års erfarenhet av att hitta exakt rätt stol så att människor med funktionsnedsättningar kan fortsätta att vara aktiva i köket.

Det unika med stolar för köket är att de stödjer brukarna både då de står och sitter tack vare det stabila underredet och en centralbroms som erbjuder trygghet och balans. Alla stolar för köket har stora hjul som gör det möjligt att gå framåt med stolen och därmed att sittande ta sig runt i köket.

kök, bred

VELA har flera olika modeller av arbets- och ståstolar som är särskilt lämpliga för köksarbete och som kan anpassas efter brukarens behov

Sitsen kan justeras i höjdled, antingen med en gasfjäder eller elektriskt ombrukaren inte har tillräckligt god styrka i benen för att höja och sänka sitsen. Stolens sits och ryggstöd kan ställas in så att brukaren får en ergonomisk, aktiv och god arbetsställning i köket, och brukarens mobilitet främjas eftersom det är möjligt att gå fram sittande i stolen.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til køkkenarbejde:

VELA Salsa 100Hmi nr. 

VELA Salsa 100 är en ståstol med kort vippbar sits som stöttar och stabiliserar brukaren.

Läs mer

VELA Tango 300EHmi nr. 

VELA Tango 300 E är en förstärkt arbetsstol med elektrisk höjdinställning som är avsedd för tyngre brukare - Max belastning 200 kg

Läs mer

VELA Tango 310EHmi nr. 

Personer upp till 300 kg kan upprätthålla/återfå förmågan att vara självständiga och oberoende i dagliga aktiviteter hemma och genom rehabilitering och träning.

Läs mer

VELA Tango 700Hmi nr. 

VELA Tango 700 är den senaste modellen av den välkända VELA-arbetsstolen med manuell höjdinställning. Stolen ger självständighet hemma och på jobbet och har en användarvänlig design.

Läs mer

VELA Tango 700EHmi nr. 

VELA Tango 700E är den senaste modellen av den välkända VELA-arbetsstolen med elektrisk höjdinställning. Stolen ger självständighet hemma och på jobbet och har en användarvänlig design.

Läs mer

Dansk design och produktion

Oändeliga anpassningsmöjligheter

Gratis rådgivning av specialister