Sittande arbete

Detta ger de flesta människor livskvalitet och mening med tillvaron, att själv kunna utföra vardagliga göromål i hemmet utan att vara beroende av hjälp från andra. Sysslor som strykning, dammsugning, matlagning och sköta tvätten kräver god balans och uthållighet, något som inte är en självklarhet för alla.

Människor med nedsatt balans i stående och gående ställning samt nedsatt muskelstyrka i benen kan ha nytta av att sitta ned medan de fyller och tömmer tvättmaskinen, hänger tvätten på en låg ställning, dammsuger och stryker. Vid strykbrädet ställs strykbrädet in på låg höjd för att ge brukaren en bra arbetsställning.

Det är inte bara mindre ansträngande att sitta ned och t.ex. dammsuga, det minskar också fallrisken.

Att hitta den rätta stolen

VELA har många års erfarenhet av att hitta exakt rätt stol så att människor med funktionsnedsättningar kan fortsätta att vara aktiva i hemmet och klara sig själv i mesta möjliga mån.

VELA har flera typer av arbetsstolar med sits och ryggstöd i olika storlekar så att det är möjligt för brukaren att hitta en ergonomisk, aktiv och bekväm arbetsställning.

sittande arbete, bred

VELAs arbetsstolar kan ställas in på olika höjd baserat på brukarens längd. Det är därmed möjligt för i stort sett alla brukare att hitta en stol i passande höjd.

Sitsen kan justeras i höjdled med en gasfjäder eller elektrisk mekanism om brukaren inte har tillräckligt med benstyrka eller balans för att resa sig upp för att höja och sänka sitsen.

Stolarnas sitsar och ryggstöd kan ställas in för att ge brukaren en ergonomisk, aktiv och god arbetsställning. Det är dessutom enkelt att gå runt med stolen medan man sitter i den, vilket ger brukaren möjligheten att smidigt ta sig runt

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til siddende arbejde:

VELA Tango 100Hmi nr. 

VELA Tango 100 är en arbetsstol med lågt ryggstöd som ger bra stöd för ländryggen och ger rygg, axlar och armar fritt spelrum

Läs mer

VELA Tango 100A med coxitsitsHmi nr. 

VELA Tango 100A med coxitsits är en arbetsstol med en tvådelad inställbar sittyta som är avsedd för människor med t.ex. benamputation eller stela höftleder.

Läs mer

VELA Tango 200Hmi nr. 

VELA Tango 200 är en arbetsstol med större sits och ryggstöd med extra ländryggsstöd som är högre än på VELA Tango 100-modellen.

Läs mer

VELA Tango 200ElHmi nr. 

VELA Tango 200 El är en arbetsstol med elektrisk höjdinställning och ryggstöd med extra ländryggsstöd som är högre än på VELA Tango 100 El-modellen.

Läs mer

VELA Tango 300Hmi nr. 

VELA Tango 300 är en förstärkt arbetsstol avsedd för tyngre brukare som väger upp till 200 kg

Läs mer

VELA Tango 500Hmi nr. 

VELA Tango 500 är den allra senaste utvecklingen inom arbetsstolar och har utöver arbetsstolens redan välkända fördelar ett revolutionerande tvådelat ALB-ryggstöd

Läs mer

VELA Tango 500ElHmi nr. 

VELA Tango 500 El är det allra senaste inom arbetsstolar med elektrisk höjdinställning och har utöver arbetsstolens redan välkända fördelar också ett revolutionerande tvådelat ALB-ryggstöd

Läs mer

VELA Tango 510Hmi nr. 

VELA Tango 510 har det allra senaste inom arbetsstolar. Utöver en aktiv sittställning ger stolen också möjlighet till avlastning och en god viloposition under dagen

Läs mer

VELA Tango 510ElHmi nr. 

VELA Tango 510 El är det allra senaste inom arbetsstolar med elektrisk höjdinställning. Utöver en aktiv sittställning ger stolen också möjlighet till avlastning och en god viloposition under dagen

Läs mer

Dansk design och produktion

Oändeliga anpassningsmöjligheter

Gratis rådgivning av specialister