Sittande arbete

Detta ger de flesta människor livskvalitet och mening med tillvaron, att själv kunna utföra vardagliga göromål i hemmet utan att vara beroende av hjälp från andra. Sysslor som strykning, dammsugning, matlagning och sköta tvätten kräver god balans och uthållighet, något som inte är en självklarhet för alla.

Människor med nedsatt balans i stående och gående ställning samt nedsatt muskelstyrka i benen kan ha nytta av att sitta ned medan de fyller och tömmer tvättmaskinen, hänger tvätten på en låg ställning, dammsuger och stryker. Vid strykbrädet ställs strykbrädet in på låg höjd för att ge brukaren en bra arbetsställning.

Det är inte bara mindre ansträngande att sitta ned och t.ex. dammsuga, det minskar också fallrisken.

Att hitta den rätta stolen

VELA har många års erfarenhet av att hitta exakt rätt stol så att människor med funktionsnedsättningar kan fortsätta att vara aktiva i hemmet och klara sig själv i mesta möjliga mån.

VELA har flera typer av arbetsstolar med sits och ryggstöd i olika storlekar så att det är möjligt för brukaren att hitta en ergonomisk, aktiv och bekväm arbetsställning.

sittande arbete, bred

VELAs arbetsstolar kan ställas in på olika höjd baserat på brukarens längd. Det är därmed möjligt för i stort sett alla brukare att hitta en stol i passande höjd.

Sitsen kan justeras i höjdled med en gasfjäder eller elektrisk mekanism om brukaren inte har tillräckligt med benstyrka eller balans för att resa sig upp för att höja och sänka sitsen.

Stolarnas sitsar och ryggstöd kan ställas in för att ge brukaren en ergonomisk, aktiv och god arbetsställning. Det är dessutom enkelt att gå runt med stolen medan man sitter i den, vilket ger brukaren möjligheten att smidigt ta sig runt

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til siddende arbejde:

VELA Tango 300Hmi nr. 

VELA Tango 300 är en förstärkt arbetsstol avsedd för tyngre brukare - Max belastning upp till 200 kg

Läs mer

VELA Tango 700Hmi nr. 

VELA Tango 700 är den senaste modellen av den välkända VELA-arbetsstolen med manuell höjdinställning. Stolen ger självständighet hemma och på jobbet och har en användarvänlig design.

Läs mer

VELA Tango 700EHmi nr. 

VELA Tango 700E är den senaste modellen av den välkända VELA-arbetsstolen med elektrisk höjdinställning. Stolen ger självständighet hemma och på jobbet och har en användarvänlig design.

Läs mer

Dansk design och produktion

Oändeliga anpassningsmöjligheter

Gratis rådgivning av specialister