VELA Tango 200

VELA Tango 200 är en arbetsstol med större sits och ryggstöd med extra ländryggsstöd som är högre än på VELA Tango 100-modellen.

  • VELA Tango är särskilt lämplig för personer med funktionsnedsättningar eftersom stolen ger brukaren extra säkerhet och stabilitet vid dagliga aktiviteter
  • Brukaren kan ”gå” fram sittande i stolen och därigenom ta sig runt på egen hand.
  • Har som standard CY-sits (B 47 x L 49 cm) och ett CY-ryggstöd (B 43 x L 45 cm).

Kontakta VELA


Ta en titt på våra tillbehör och klädselsfärger

Visste du, att 20% av alla beställningar vi får anpassas till behoven?

Vi kan också hjälpa dig!

Ring 07 08 27 77 57

Sits

Coxitsits medium (X-Artrodessits)

Coxitsits X (Artrodes) (B 44 x D 44 cm). En medium sits i standardstorlek med inställbara klaffar framtill som kan ställas in steglöst och oberoende av varandra. Den är t.ex. lämplig för vid stela leder och för benamputerade och höftopererade brukare som vill ha en öppen höftvinkel för ena eller båda benen.

 

Coxitsits stor (CX-Artrodessits)

Coxitsits CX (Artrodes) (B 46 x D 46 cm). Stor coxitsits med större bredd och djup. Sitsen har inställbara klaffar framtill som kan ställas in steglöst och oberoende av varandra. Den är t.ex. lämplig för vid stela leder och för benamputerade och höftopererade brukare som vill ha en öppen höftvinkel för ena eller båda benen.

 

CY-sits

CY-sits (B 47 x D 49 cm). Ergonomiskt formad stoppad sits med avrundad framkant. Detta är en bekväm sits som ger möjlighet till en aktiv sittställning med stöd och komfort för brukaren utan att sitsen hindrar blodcirkulationen till benen.

 

Ergo-sits

Ergo-sits (B 46 x D 40 cm). En ergonomiskt formad sits med rundad front och ett mindre sitsdjup än en standardsits. Denna sits är speciellt lämplig för brukare med korta ben och behov av en bred sits. 

 

KP-sits

KP-sits (B 39 x D 36 cm). En smal och platt stoppad sits med litet sitsdjup, lämplig för brukare som vill ha en plattare sits. Lämplig både för korta brukare och barn.

 

KX-sits

KX-sits (B 39 x D 44 cm). En smal och platt stoppad sits, t.ex. lämplig för långa brukare som vill ha en plattare sits. 

 

LP-sits

LP-sits (B 44 x D 36 cm). En ergonomiskt formad sits med rundad front och litet sitsdjup. Sitsen är lämplig för brukare som vill ha en aktiv sittställning med exempelvis framåtlutad sits som samtidigt ger gott stöd för låren. 

 

XL-sits

XL-sits (B 47 x D 52 cm). Bekväm, stoppad sits med avrundad front och extra djup jämfört med CY-sits. Brukaren får en bra och stabil sittkomfort, samtidigt som sitsens form tryggar bra blodcirkulation till benen.

 

XX-sits

XX-sitsen (B: 49xD: 46 cm) är ett brett vadderat säte med rundad framsida. Sätets djup ger en bra och stödjande sittkomfort för användaren, medan sitsens konstruktion säkerställer ett gott blodtillförsel till benen.

 

Ryggstöd

CX-Ryggstöd

CX-ryggstöd (B 38 x H 43 cm). Ett högt ryggstöd med plan form. Ryggstödet kan ställas in och låsas i fast vinkel, vilket gör det möjligt att hitta ett optimalt stöd för ländryggen. 

 

CY-ryggstöd med luftkudde för ländryggen

CY-ryggstöd (B 43 x H 45 cm) med luftkudde som stöd för ländryggen. Ryggstödet har hög rygg med avrundad ovankant. Den inbyggda luftkudden i ländområdet ger möjlighet att ändra stödet för ländryggen. Luftkudden är lämpad för den som har behov av att kunna variera ländstödet under dagens lopp.

 

D3-Ryggstöd

D3-ryggstöd (B 28 x H 23 cm). Ett ergonomiskt format ryggstöd som kan ställas in både på höjden och djupet. D3-ryggstödet kan med fördel användas av mindre personer som har behov av bra stöd för ryggen.

 

Ergo-ryggstöd

Ergo-ryggstöd (B 38 x H 22 cm) är ett ergonomiskt kurvat ryggstöd som ger ett gott stöd för ländryggen. Ryggstödet är lågt och ger brukaren fri rörlighet för rygg, axlar och armar vid olika aktiviteter.

 

LP-Ryggstöd

LP-ryggstöd (B 26 x H 16 cm). Ett litet, ergonomiskt format ryggstöd med möjlighet till exakt inställning och stöd för en liten del av ryggen.

 

Y-ryggstöd

Y-ryggstöd (B 37 x H 30 cm). Ett ergonomiskt kurvat ryggstöd med god stoppning som ger ett gott och flexibelt stöd för ländryggen. Y-ryggstödet är ett lågt ryggstöd som ger fri rörlighet för rygg, axlar och armar vid olika aktiviteter.

 

Överdrag för sits och ryggstöd

Löst överdrag för ryggstöd

Löst överdrag för ryggstöd. Överdraget är hygieniskt, lättrengjort och kan enkelt tas av och tvättas i maskin.  Det finns i tyg eller vattentätt syntetmaterial.

 

Överdraget för sits - vattentätt syntetmaterial

Ett löst sitsöverdrag i vattentätt syntetmaterial. Överdraget är t.ex. lämpligt för brukare som spiller mycket i samband med måltider och vid inkontinens. Överdraget andas och är hygieniskt och lättrengjort och dessutom enkelt att ta av och kan tvättas i maskin.  

 

Överdraget för sits- textil

Ett löst överdrag för sitsen. Överdraget andas och är hygieniskt och lättrengjort och dessutom enkelt att ta av och kan tvättas i maskin.  Det finns i flera färger och textiltyper. 

 

Armstöd

Ergon armstöd - 7x35 cm

Ergon-armstöd (B 7 x L 35 cm) och armstödsstång (31 cm). §En standardarmstödsstång med smal och lång, nästan fyrkantig, armstödsdyna.

 

Ergon armstöd - 8x26cm

Ergon-armstöd (B 8 x L 26 cm) och armstödsstång (31 cm). En standardarmstödsstång med kort, avrundad och smal dyna.

 

Ergon armstöd - 9x30 cm - extra lång

Ergon-armstöd (B 9 x L 30 cm) med extra lång armstödsstång (41 cm) är en fördel för långa brukare som har behov av ordentligt stöd från armstöden när de t.ex. reser sig upp eller sätter sig ned i stolen. De är också bra för brukare med lång överkropp i kombination med korta armar, t.ex. kortväxta.

 

Ergon-armstöd med hemiskål

Ergon-armstöd med hemiskål och kulled (finns i två längder: B 15 x L 30 cm och B 15 x L 40 cm) och armstödsstång (31 cm). Kulleden gör det möjligt att steglöst ställa in armstödsskålen åt alla håll och vinklar. Detta är en fördel för brukare med behov av att kunna placera armstöden framför kroppen, t.ex. halvsidigt förlamade brukare. 

 

Broms

Bromspedal

Bromspedalen kan användas istället för en bromsstång eller tillsammans med en bromsstång. Bromspedalen sittar bak på stolan och utlöses med foten. Bromspedalen har en fördel för stående person som inte behöver göra onödiga böjning eller olämpliga ställningar i kroppen. En bromspedal kan vara en fördel om man användar ett körhandtagen.

 

Förlängningsdel för bromsstången

En förlängningsdel för bromsstången är praktisk för brukaren när sitshöjden är hög eller om brukaren har svårt att nå en bromsstång av standardlängd.

 

T-bromshandtaget

T-bromshandtaget förlänger bromshandtaget, vilket gör det enklare för personer med t.ex. funktionsnedsättning i axlarna att nå bromsen.

 

Underredet med fyra hjul

Underredet med fyra hjul och broms är lämpligt för mycket oroliga brukare och i situationer då stolen behöver kunna stå bra på ojämnt underlag. Underredet garanterar optimal bromskraft på alla fyra hjul, även om stolen står på ojämnt underlag.

Fot- och benstöd

Amputationsstöd

Amputationsstöd för benamputerade Stoppad dyna (B 15,5 x L 25 x D 5 cm) som kan vinklas och justeras i förhållande till avståndet till sitsen. Dynan är mjuk och bekväm.

 

E-benstöd - fast vinkel (s)

E-benstöd med 67 graders fast vinkel och sväng- och uppfällbar fotplatta (37,5 cm) samt inställbar längd (32–48 cm). Detta är praktiskt vid förflyttning till och från stolen eftersom fotplattorna kan fällas upp och benstöden svängas åt sidan och tas bort utan att några verktyg behövs.

 

Fotbåge

Fotbåge som kan fällas upp så att den inte är i vägen vid i- och urstigning. Denna fotbåge är praktisk för att hitta en bra sittställning och samtidigt kunna vila fötterna när det finns behov av en hög sittställning. 

 

S-fotstöd 20 grader med LP-plastplatta

S-fotstöd med uppfällbar LP-plastplatta. S-fotstödet är monterat vid sitsen, och följer sitsen när den justeras i höjdled, vilket ger brukaren gott stöd för fötterna. 

Finns i två storlekar med 20 graders vinkel:

B 283 x D 275 mm med inställbar längd, 26–41 cm

B 283 x D 245 mm med inställbar längd, 21–31 cm

S-fotstöd med S-plastplatta

S-fotstöd med 20 graders vinkel och uppfällbar plastplatta. S-fotstödet är monterat vid sitsen, och följer sitsen när den justeras i höjdled, vilket ger brukaren gott stöd för fötterna.

Finns i två storlekar:

B 296 x D 225 mm med inställbar längd, 26–41 cm

B 296 x D 225 mm med inställbar längd, 21–31 cm

 

 

S-fotstöd med uppfällbar LP-plastplatta

S-fotstöd med uppfällbar LP-plastplatta. S-fotstödet är monterat vid sitsen, och följer sitsen när den justeras i höjdled, vilket ger brukaren gott stöd för fötterna. 

LP-plattan finns i 3 storlekar:

LP.20 platta - storlek 283x245 mm
LP.25 platta - storlek 335x250 mm
LP.27 platta - storlek 283x275 mm

Den önskade LP-plattan kan monteras i två olika längder:

Upphängning med justerbar längd 26-36 cm
Upphängning med justerbar längd 31-46 cm

LP-plattan och upphängningen väljs med hänsyn till användarens mål och behov

 OBS: På VELA Tango 100EF kan detta inte eftermonteras som tillbehör!

Nackstöd

Nackstöd

Nackstöd med läderdyna (B 26 x H 13 cm). Nackstödet har trepunktsinställning och kan endast monteras på höga ryggstöd, t.ex. CY- och CX-ryggstöd.

 

Seler

Y-selen

Y-selen är en 4-punkts höftsele med inställbar längd. Selen finns med tryck- eller klämlås. Selen är avtagbar och kan tvättas i maskin.

Kan monteras med sele över låret eller magen.

Finns i tre storlekar:

Small: B 3,8 x L 128 cm

Medium: B 3,8 x L 138 cm

Large: B 3,8 x L 172 cm 

 

Bord

Bord

Bord i akryl med liten kant. Bordet är nedfällbart, löstagbart samt inställbart vad gäller höjd, djup och bredd, vilket innebär att det kan anpassas efter brukarens sittställning.

Obs! Bordet vilar mot bägge armstöden då det är monterat på stolen.

Finns i tre storlekar:

B 39 x D 29 cm

B 52 x D 40 cm

B 60 x D 49 cm

 

Betjäning/spak

Manövervred

Detta speciella manövervred gör det enklare att hantera t.ex. höjdinställning och lutning om man har nedsatt styrka eller rörlighet i händer och armar.

 

Vältskyddsbågen

Vältskyddsbågen

Vältskyddsbågen ger stolen extra stabilitet, vilket är fördelaktigt när stolen ska användas t.ex. för cykelträning eller för brukare som rör sig våldsamt. Bågen monteras baktill på stolen och tillser att den inte kan välta bakåt.

 

Bålstöd

Bålstöd Support - enhetligt stoppad dyna

Bålstöd med enhetligt stoppad dyna (B 17 x L 10 cm). Detta bålstöd är lämpligt för brukare som behöver stabilitet och stöd. Stödet är inställbart på höjden, djupet och bredden. Bålstöd kan även svängas åt sidan vid exempelvis förflyttning och kan monteras på olika bålstödsstänger så att de passar kroppens bredd. Dessa bålstöd kan endast användas med höga ryggstöd. Finns med olika typer av beslag.

Bålstöd Support - liten böjd PU-dyna

Bålstöd med liten böjd PU-dyna (B 6 x L 17 cm). Bålstöd är lämpligt för brukare som behöver stabilitet och stöd. Stödet är inställbart på höjden, djupet och bredden. Bålstöd kan även svängas åt sidan vid exempelvis förflyttning och kan monteras på olika bålstödsstänger så att de passar kroppens bredd. Dessa bålstöd kan endast användas med höga ryggstöd. Finns med olika typer av beslag.

 

Bålstöd Support - stor böjd PU-dyna

Bålstöd med stor böjd PU-dyna (B 9 x L 17 cm). Bålstödet är lämpligt för brukare som behöver stabilitet och stöd. Stödet är inställbart på höjden, djupet och bredden. Bålstöd kan även svängas åt sidan vid exempelvis förflyttning och kan monteras på olika bålstödsstänger så att de passar kroppens bredd. Dessa bålstöd kan endast användas med höga ryggstöd. Finns med olika typer av beslag.

 

Brochurer

Her kan du se en oversigt over vores forskellige brochurer.

Download Brochurer
Ergonomiska stolar med broms Download
Tillbehör till VELA-stolar Download

Produktblad

Download Produktblad
VELA Tango 100, 200 Download

Användarmanual

Download Användarmanual
VELA Tango 100, 100El, 200, 200El Download

Sprängskiss och reservdelslista

Download Sprängskiss och reservdelslista
VELA Tango 200 Download

Tillbehörslista

Download Tillbehörslista
VELA Tango 100, 200, 100El, 200El Download

Kontakta kundtjänst


Har du sett de andra varianterna av samma stol?

Dansk design och produktion

Oändeliga anpassningsmöjligheter

Gratis rådgivning av specialister