VELA Tango 100A med coxitsits

VELA Tango 100A med coxitsits är en arbetsstol med en tvådelad inställbar sittyta som är avsedd för människor med t.ex. benamputation eller stela höftleder.

  • Brukare med t.ex. nedsatt rörlighet i höfter, stela ben samt brukare som är benamputerade.
  • De två coxitsitsdelarna kan ställas in oberoende av varandra, vilket gör att sittytan kan ställas in och anpassas efter den enskilde brukaren och den specifika situationen. Sitsdelarna gör det möjligt att sitta med öppen höftvinkel.
  • Har som standard coxitsits (B 44 x L 44 cm) och Y-ryggstöd (B 37 x L 30 cm)

Kontakta VELA


Ta en titt på våra tillbehör och klädselsfärger

Visste du, att 20% av alla beställningar vi får anpassas till behoven?

Vi kan också hjälpa dig!

Ring 031 30 118 73

Sits

Coxitsits medium (X-Artrodessits)

Coxitsits X (Artrodes) (B 44 x D 44 cm). En medium sits i standardstorlek med inställbara klaffar framtill som kan ställas in steglöst och oberoende av varandra. Den är t.ex. lämplig för vid stela leder och för benamputerade och höftopererade brukare som vill ha en öppen höftvinkel för ena eller båda benen.

 

Coxitsits stor (CX-Artrodessits)

Coxitsits CX (Artrodes) (B 46 x D 46 cm). Stor coxitsits med större bredd och djup. Sitsen har inställbara klaffar framtill som kan ställas in steglöst och oberoende av varandra. Den är t.ex. lämplig för vid stela leder och för benamputerade och höftopererade brukare som vill ha en öppen höftvinkel för ena eller båda benen.

 

Ryggstöd

CX-Ryggstöd

CX-ryggstöd (B 38 x H 43 cm). Ett högt ryggstöd med plan form. Ryggstödet kan ställas in och låsas i fast vinkel, vilket gör det möjligt att hitta ett optimalt stöd för ländryggen. 

 

CY-Ryggstöd

CY-ryggstöd (B 43 x H 45 cm). Ryggstödet har hög rygg med avrundad ovankant samt ett vinkelreglage som gör det möjligt att låsa ryggen i fast vinkel, något som ger bättre möjligheter att hitta ett optimalt stöd för ländryggen. 

 

CY-ryggstöd med luftkudde för ländryggen

CY-ryggstöd (B 43 x H 45 cm) med luftkudde som stöd för ländryggen. Ryggstödet har hög rygg med avrundad ovankant. Den inbyggda luftkudden i ländområdet ger möjlighet att ändra stödet för ländryggen. Luftkudden är lämpad för den som har behov av att kunna variera ländstödet under dagens lopp.

 

D3-Ryggstöd

D3-ryggstöd (B 28 x H 23 cm). Ett ergonomiskt format ryggstöd som kan ställas in både på höjden och djupet. D3-ryggstödet kan med fördel användas av mindre personer som har behov av bra stöd för ryggen.

 

Ergo-ryggstöd

Ergo-ryggstöd (B 38 x H 22 cm) är ett ergonomiskt kurvat ryggstöd som ger ett gott stöd för ländryggen. Ryggstödet är lågt och ger brukaren fri rörlighet för rygg, axlar och armar vid olika aktiviteter.

 

LP-Ryggstöd

LP-ryggstöd (B 26 x H 16 cm). Ett litet, ergonomiskt format ryggstöd med möjlighet till exakt inställning och stöd för en liten del av ryggen.

 

Överdrag för sits och ryggstöd

Löst överdrag för ryggstöd

Löst överdrag för ryggstöd. Överdraget är hygieniskt, lättrengjort och kan enkelt tas av och tvättas i maskin.  Det finns i tyg eller vattentätt syntetmaterial.

 

Armstöd

Ergon armstöd - 7x35 cm

Ergon-armstöd (B 7 x L 35 cm) och armstödsstång (31 cm). §En standardarmstödsstång med smal och lång, nästan fyrkantig, armstödsdyna.

 

Ergon armstöd - 8x26cm

Ergon-armstöd (B 8 x L 26 cm) och armstödsstång (31 cm). En standardarmstödsstång med kort, avrundad och smal dyna.

 

Ergon armstöd - 9x30 cm - extra lång

Ergon-armstöd (B 9 x L 30 cm) med extra lång armstödsstång (41 cm) är en fördel för långa brukare som har behov av ordentligt stöd från armstöden när de t.ex. reser sig upp eller sätter sig ned i stolen. De är också bra för brukare med lång överkropp i kombination med korta armar, t.ex. kortväxta.

 

Ergon-armstöd med hemiskål

Ergon-armstöd med hemiskål och kulled (finns i två längder: B 15 x L 30 cm och B 15 x L 40 cm) och armstödsstång (31 cm). Kulleden gör det möjligt att steglöst ställa in armstödsskålen åt alla håll och vinklar. Detta är en fördel för brukare med behov av att kunna placera armstöden framför kroppen, t.ex. halvsidigt förlamade brukare. 

 

Broms

Bromspedal

Bromspedalen kan användas istället för en bromsstång eller tillsammans med en bromsstång. Bromspedalen sittar bak på stolan och utlöses med foten. Bromspedalen har en fördel för stående person som inte behöver göra onödiga böjning eller olämpliga ställningar i kroppen. En bromspedal kan vara en fördel om man användar ett körhandtagen.

 

Förlängningsdel för bromsstången

En förlängningsdel för bromsstången är praktisk för brukaren när sitshöjden är hög eller om brukaren har svårt att nå en bromsstång av standardlängd.

 

T-bromshandtaget

T-bromshandtaget förlänger bromshandtaget, vilket gör det enklare för personer med t.ex. funktionsnedsättning i axlarna att nå bromsen.

 

Underredet med fyra hjul

Underredet med fyra hjul och broms är lämpligt för mycket oroliga brukare och i situationer då stolen behöver kunna stå bra på ojämnt underlag. Underredet garanterar optimal bromskraft på alla fyra hjul, även om stolen står på ojämnt underlag.

Fot- och benstöd

Fotbåge

Fotbåge som kan fällas upp så att den inte är i vägen vid i- och urstigning. Denna fotbåge är praktisk för att hitta en bra sittställning och samtidigt kunna vila fötterna när det finns behov av en hög sittställning. 

 

Nackstöd

Nackstöd

Nackstöd med läderdyna (B 26 x H 13 cm). Nackstödet har trepunktsinställning och kan endast monteras på höga ryggstöd, t.ex. CY- och CX-ryggstöd.

 

Seler

Y-selen

Y-selen är en 4-punkts höftsele med inställbar längd. Selen finns med tryck- eller klämlås. Selen är avtagbar och kan tvättas i maskin.

Kan monteras med sele över låret eller magen.

Finns i tre storlekar:

Small: B 3,8 x L 128 cm

Medium: B 3,8 x L 138 cm

Large: B 3,8 x L 172 cm 

 

Bord

Bord

Bord i akryl med liten kant. Bordet är nedfällbart, löstagbart samt inställbart vad gäller höjd, djup och bredd, vilket innebär att det kan anpassas efter brukarens sittställning.

Obs! Bordet vilar mot bägge armstöden då det är monterat på stolen.

Finns i tre storlekar:

B 39 x D 29 cm

B 52 x D 40 cm

B 60 x D 49 cm

 

Betjäning/spak

Manövervred

Detta speciella manövervred gör det enklare att hantera t.ex. höjdinställning och lutning om man har nedsatt styrka eller rörlighet i händer och armar.

 

Vältskyddsbågen

Vältskyddsbågen

Vältskyddsbågen ger stolen extra stabilitet, vilket är fördelaktigt när stolen ska användas t.ex. för cykelträning eller för brukare som rör sig våldsamt. Bågen monteras baktill på stolen och tillser att den inte kan välta bakåt.

 

Bålstöd

Bålstöd Support - enhetligt stoppad dyna

Bålstöd med enhetligt stoppad dyna (B 17 x L 10 cm). Detta bålstöd är lämpligt för brukare som behöver stabilitet och stöd. Stödet är inställbart på höjden, djupet och bredden. Bålstöd kan även svängas åt sidan vid exempelvis förflyttning och kan monteras på olika bålstödsstänger så att de passar kroppens bredd. Dessa bålstöd kan endast användas med höga ryggstöd. Finns med olika typer av beslag.

Bålstöd Support - liten böjd PU-dyna

Bålstöd med liten böjd PU-dyna (B 6 x L 17 cm). Bålstöd är lämpligt för brukare som behöver stabilitet och stöd. Stödet är inställbart på höjden, djupet och bredden. Bålstöd kan även svängas åt sidan vid exempelvis förflyttning och kan monteras på olika bålstödsstänger så att de passar kroppens bredd. Dessa bålstöd kan endast användas med höga ryggstöd. Finns med olika typer av beslag.

 

Bålstöd Support - stor böjd PU-dyna

Bålstöd med stor böjd PU-dyna (B 9 x L 17 cm). Bålstödet är lämpligt för brukare som behöver stabilitet och stöd. Stödet är inställbart på höjden, djupet och bredden. Bålstöd kan även svängas åt sidan vid exempelvis förflyttning och kan monteras på olika bålstödsstänger så att de passar kroppens bredd. Dessa bålstöd kan endast användas med höga ryggstöd. Finns med olika typer av beslag.

 

Brochurer

Her kan du se en oversigt over vores forskellige brochurer.

Download Brochurer
Ergonomiska stolar med broms Download

Case stories

Download Case stories
En uundværlig stol Download

Specialtilpassede stole

Download Specialtilpassede stole
VELA Tango Coxit/Artrodese Download

Produktblad

Download Produktblad
VELA Tango 100, 200 Download

Användarmanual

Download Användarmanual
VELA Tango 100, 100El, 200, 200El Download

Sprängskiss och reservdelslista

Download Sprängskiss och reservdelslista
VELA Tango 100A Download

Kontakta kundtjänst


Dansk design och produktion

Oändeliga anpassningsmöjligheter

Gratis rådgivning av specialister