VELA Tango 510

VELA Tango 510 har det allra senaste inom arbetsstolar. Utöver en aktiv sittställning ger stolen också möjlighet till avlastning och en god viloposition under dagen

  • Högt ryggstöd och nackstöd i kombination med möjligheten att vippa sitsen kraftigt bakåt erbjuder avlastning och en god viloposition

  • Inställbar sits, högt ryggstöd och armstöd ger möjlighet till en stabil och ergonomisk sittställning – med gott stöd för hela ryggen

  • Stabilt underrede och centralbroms ger extra säkerhet när brukaren ska resa eller sätta sig

  • Har som standard CY-sits (B 47 x L 49 cm) och T3-ryggstöd (B 38 x L 50 cm) samt T3-nackstöd (B 28 x L 16 cm) 

Kontakta VELA

 


Ta en titt på våra tillbehör och klädselsfärger

Visste du, att 20% av alla beställningar vi får anpassas till behoven?

Vi kan också hjälpa dig!

Ring 07 08 27 77 57

Sits

Coxitsits medium (Y-Artrodessits)

Coxitsits medium Y (Artrodes) (B 44 x D 45 cm). En sits i standardstorlek med inställbara klaffar framtill som kan ställas in steglöst och oberoende av varandra. Den är t.ex. lämplig för vid stela leder och för benamputerade och höftopererade brukare som vill ha en öppen höftvinkel för ena eller båda benen.

 

Coxitsits stor (CY-Artrodessits)

Coxitsits CY (Artrodes) (B 47 x D 50 cm). Stor coxitsits med större bredd och djup. Sitsen har inställbara klaffar framtill som kan ställas in steglöst och oberoende av varandra. Den är t.ex. lämplig för vid stela leder och för benamputerade och höftopererade brukare som vill ha en öppen höftvinkel för ena eller båda benen.

 

Y-sits

Y-sits (B 44 x D 44 cm) med avtagbar sittdyna och överdrag. Sittdynan kan enkelt bytas ut utan verktyg.

Ryggstöd

ES5-Ryggstöd

ES5-ryggstöd (B 43 x H 46 cm) (avstånd mellan sidostyrningar: 28 cm). Har stoppad ryggdyna med inbyggda sidostyrningar som är särskilt lämplig för barn. Ryggdynan har mjuka och stabiliserande sidostöd som håller barnet mot ryggstödets mittlinje. Ryggdynans höjd, djup och vinkel kan ställas in för att ge barnet bästa möjliga stöd i sittställningen. Det går att montera ett nackstöd.

Överdrag för sits och ryggstöd

Löst överdrag för ryggstöd

Löst överdrag för ryggstöd. Överdraget är hygieniskt, lättrengjort och kan enkelt tas av och tvättas i maskin.  Det finns i tyg eller vattentätt syntetmaterial.

 

Överdraget för sits - vattentätt syntetmaterial

Ett löst sitsöverdrag i vattentätt syntetmaterial. Överdraget är t.ex. lämpligt för brukare som spiller mycket i samband med måltider och vid inkontinens. Överdraget andas och är hygieniskt och lättrengjort och dessutom enkelt att ta av och kan tvättas i maskin.  

 

Överdraget för sits- textil

Ett löst överdrag för sitsen. Överdraget andas och är hygieniskt och lättrengjort och dessutom enkelt att ta av och kan tvättas i maskin.  Det finns i flera färger och textiltyper. 

 

Armstöd

Ergon armstöd - 9x30 cm - extra lång

Ergon-armstöd (B 9 x L 30 cm) med extra lång armstödsstång (41 cm) är en fördel för långa brukare som har behov av ordentligt stöd från armstöden när de t.ex. reser sig upp eller sätter sig ned i stolen. De är också bra för brukare med lång överkropp i kombination med korta armar, t.ex. kortväxta.

 

Ergon armstöd - 9x30cm

Ergon-armstöd (B 9 x L 30 cm). Ett inställbart armstöd med armstödsstång (31 cm). Armstödet kan ställas in i en höjd och bredd som passar sitsen. Armstöden är mycket kraftiga, hållbara och stabila, och är därför lämpliga för brukare som har behov av stöd för underarmarna, t.ex. vid ett arbetsbord, eller som behöver stöd och avlastning vid i- och urstigning. 

Broms

Bromspedal

Bromspedalen kan användas istället för en bromsstång eller tillsammans med en bromsstång. Bromspedalen sittar bak på stolan och utlöses med foten. Bromspedalen har en fördel för stående person som inte behöver göra onödiga böjning eller olämpliga ställningar i kroppen. En bromspedal kan vara en fördel om man användar ett körhandtagen.

 

Förlängningsdel för bromsstången

En förlängningsdel för bromsstången är praktisk för brukaren när sitshöjden är hög eller om brukaren har svårt att nå en bromsstång av standardlängd.

 

T-bromshandtaget

T-bromshandtaget förlänger bromshandtaget, vilket gör det enklare för personer med t.ex. funktionsnedsättning i axlarna att nå bromsen.

 

Underredet med fyra hjul

Underredet med fyra hjul och broms är lämpligt för mycket oroliga brukare och i situationer då stolen behöver kunna stå bra på ojämnt underlag. Underredet garanterar optimal bromskraft på alla fyra hjul, även om stolen står på ojämnt underlag.

Fot- och benstöd

E-benstøtte - fast vinkling (l)

En E-benstøtte med 67° fast vinkling, der er sidehængte, svingbare og aftagelige, med opklappelig fodplade (40 cm) og indstillelig længde (32-48 cm). Når benstøtterne er svinget ud til siderne, kan de nemt tages helt af. Fodpladerne har skridsikker overflade og kan indstilles i vinkel.

 

E-ställbara benstöd

E-ställbara benstöd som kan vinklas i 0–67 grader. Benstöden har underbensdynor och sväng- och uppfällbar fotplatta (37,5 cm) samt inställbar längd (32–48 cm). Benstöden kan vinklas och ställas in till vågrät position, vilket är praktiskt om brukaren har behov av avlastning av benet i upplyft läge, eller om brukaren t.ex. är halvsidigt förlamad men behöver kunna gå framåt sittande i stolen.

 

Fotbåge

Fotbåge som kan fällas upp så att den inte är i vägen vid i- och urstigning. Denna fotbåge är praktisk för att hitta en bra sittställning och samtidigt kunna vila fötterna när det finns behov av en hög sittställning. 

 

S-fotstöd med uppfällbar LP-plastplatta

S-fotstöd med uppfällbar LP-plastplatta. S-fotstödet är monterat vid sitsen, och följer sitsen när den justeras i höjdled, vilket ger brukaren gott stöd för fötterna. 

LP-plattan finns i 3 storlekar:

LP.20 platta - storlek 283x245 mm
LP.25 platta - storlek 335x250 mm
LP.27 platta - storlek 283x275 mm

Den önskade LP-plattan kan monteras i två olika längder:

Upphängning med justerbar längd 21-31 cm
Upphängning med justerbar längd 26-41 cm

LP-plattan och upphängningen väljs med hänsyn till användarens mål och behov

 

Nackstöd

Nakkestøtte med SW-pude

Nakkestøtte med SW-pude (B:26xH:13cm) der kan 3-punktsindstilles i højde, vinkel og frem/tilbage.

Puden beklædt med komfortabel og rengøringsvenlig læder. Nakkestøtten tages nemt af og på uden brug af værktøj, hvilket er en fordel ved f.eks. frisørbesøg og personlig pleje.

 

Seler

2-punkts höftsele

2-punkts höftsele med inställbar längd och trycklås (L 140 cm) eller klämlås (L 115 eller 95 cm) för brukare som behöver extra trygghet, t.ex. vid utomhustransport i hög fart. Kan tvättas i maskin. 

Höftsele - Pelvi

Höftsele Pelvi, som finns i fyra storlekar: XSmall, Small, Medium och Large. Denna sele passar både barn och vuxna som har behov av en höftsele som ger rejält stöd. Pelvi-selen ger optimalt stöd och minskar risken för att brukaren glider framåt på sitsen. 

Bord

Bord

Bord i akryl med liten kant. Bordet är nedfällbart, löstagbart samt inställbart vad gäller höjd, djup och bredd, vilket innebär att det kan anpassas efter brukarens sittställning.

Obs! Bordet vilar mot bägge armstöden då det är monterat på stolen.

Finns i tre storlekar:

B 39 x D 29 cm

B 52 x D 40 cm

B 60 x D 49 cm

 

Skjuthandtag

Skjuthandtag– höjd- och djupled innställbara

Skjuthandtag som kan ställas in i både höjd- och djupled och ger assistenten en god arbetsställning då en brukare behöver transporteras korta sträckor sittande i stolen. Det är enkelt att ställa in skjuthandtagets vinkel, höjd och djup så att det passar perfekt för den person som ska skjuta stolen. Vissa brukare kan också ha nytta av att kunna stödja sig mot ett skjuthandtag när de går. Skjuthandtaget är lätt att ta loss.

Betjäning/spak

Manövervred (VELA Tango 500-serie)

Detta speciella manövervred gör det enklare att hantera inställning av ryggstöd höjdinställning och lutning om man har nedsatt styrka eller rörlighet i händer och armar.

 

Vältskyddsbågen

Vältskyddsbågen

Vältskyddsbågen ger stolen extra stabilitet, vilket är fördelaktigt när stolen ska användas t.ex. för cykelträning eller för brukare som rör sig våldsamt. Bågen monteras baktill på stolen och tillser att den inte kan välta bakåt.

 

Bålstöd

Bålstöd Support - enhetligt stoppad dyna

Bålstöd med enhetligt stoppad dyna (B 17 x L 10 cm). Detta bålstöd är lämpligt för brukare som behöver stabilitet och stöd. Stödet är inställbart på höjden, djupet och bredden. Bålstöd kan även svängas åt sidan vid exempelvis förflyttning och kan monteras på olika bålstödsstänger så att de passar kroppens bredd. Dessa bålstöd kan endast användas med höga ryggstöd. Finns med olika typer av beslag.

Bålstöd Support - liten böjd PU-dyna

Bålstöd med liten böjd PU-dyna (B 6 x L 17 cm). Bålstöd är lämpligt för brukare som behöver stabilitet och stöd. Stödet är inställbart på höjden, djupet och bredden. Bålstöd kan även svängas åt sidan vid exempelvis förflyttning och kan monteras på olika bålstödsstänger så att de passar kroppens bredd. Dessa bålstöd kan endast användas med höga ryggstöd. Finns med olika typer av beslag.

 

Bålstöd Support - stor böjd PU-dyna

Bålstöd med stor böjd PU-dyna (B 9 x L 17 cm). Bålstödet är lämpligt för brukare som behöver stabilitet och stöd. Stödet är inställbart på höjden, djupet och bredden. Bålstöd kan även svängas åt sidan vid exempelvis förflyttning och kan monteras på olika bålstödsstänger så att de passar kroppens bredd. Dessa bålstöd kan endast användas med höga ryggstöd. Finns med olika typer av beslag.

 

Brochurer

Her kan du se en oversigt over vores forskellige brochurer.

Download Brochurer
Ergonomiska stolar med broms Download

Produktblad

Download Produktblad
VELA Tango 510, 510El Download

Användarmanual

Download Användarmanual
VELA Tango 500, 500El, 510, 510El Download

Sprängskiss och reservdelslista

Download Sprängskiss och reservdelslista
VELA Tango 510 Download

Tillbehörslista

Download Tillbehörslista
VELA Tango 500, 510, 500El, 510El Download

Kontakta kundtjänst


Har du sett de andra varianterna av samma stol?

Dansk design och produktion

Oändeliga anpassningsmöjligheter

Gratis rådgivning av specialister