Stroke

Stroke är ett samlingsbegrepp för blodpropp i hjärnan och hjärnblödning. En stroke inträffar plötsligt och medför ofta funktionsproblem av olika typ. Detta kan t.ex. handla om att delar av kroppen förlamas (drabbas av pares), förändrad syn, hörsel eller känsel, problem med talet, med att svälja, äta och dricka, trötthet och förändrat beteende.

Beroende på de funktionshinder som uppstår finns det ett behov för rehabilitering i en kortare eller längre period, både på sjukhuset och i hemmet.

Funktionsnedsättning till följd av en stroke kan orsaka problem när det gäller att hantera vardagsaktiviteter i hemmet eller på arbetsplatsen, t.ex. på grund av förlamning av benen och armar i vänster eller höger sida. Många känner att de snabbt blir trötta, har svårt att sätta eller ställa sig, har dålig balans, gångsvårigheter, svårt att stå upp under långa perioder, svårigheter att hantera köksredskap och bestick, och några har också navigeringsproblem.

VELA har ett stort utbud av arbetsstolar, ståstödstolar och elrullstolar som kan underlätta vardagen och öka personens självständighet efter en stroke.

Om du har lättare funktionsnedsättningar, såsom dålig balans och gångsvårigheter, kan en arbetsstol eller ståstödstol underlätta vardagen avsevärt:

 • Ökad rörlighet: Användaren kan "gå" framåt i stolen och därmed ta sig runt själv medan han eller hon sitter i stolen.
 • Ökad säkerhet: Användare med dålig stående balans får extra säkerhet och sinnesfrid sinnesfrid när stolens centrala broms aktiveras eftersom stolen står helt stilla när användaren ställer och sätter sig. Armstödet kan också ge säkerhet och trygghet så att användaren kan sitta helt lugnt i stolen och uppleva en avgränsande trygghet under aktiviteter.
 • Enklare användning: Om användaren har nedsatt funktion i händerna kan särskilt användarvänliga spakar och kontakter monteras fast.
 • Bättre sittställning: Användaren får en bekväm och ergonomiskt avlastande sittställning eftersom sätet och ryggstödet kan justeras utifrån olika situationer och behov.
 • Bättre komfort och stöd: Det är möjligt att få extra stoppning i sätet, ryggstödet och armstöden samt olika sittdynor, såsom tryckavlastande kuddar som främjar komfort och lindrar smärta.
 • Säker förflyttning: Elektronisk höjdjustering kan underlätta att komma in och ut ur stolen eftersom det hjälper användaren att ta sig upp och sätta sig ned försiktigt. Armstöden kan sänkas så att sidoförskjutning kan utföras på ett säkert sätt. Ökad säkerhet och ökad komfort innebär också mindre trötthet.
 • Om du har svåra funktionshinder orsakade av stroke kan en elrullstol underlätta vardagen. VELA har oändliga anpassningsmöjligheter både när det gäller sittställning och körprestanda:

  • Ökad rörlighet: Användaren kan ta sig runt på egen hand och därmed självständigt röra sig i hemmet och t.ex. i affären.
  • Ökad säkerhet: Användare som har dålig stående balans får extra säkerhet och trygghet med en elrullstol som passar deras specifika behov. Elrullstolens köregenskaper kan programmeras så att användaren får en säker och bekväm körupplevelse, vilket gör att användaren enkelt och säkert kan ta sig runt i hemmet, skolan och trafiken. att kunna manövrera sig säkert runt om i hemmet, på jobbet, i skolan, i affären och i trafiken.
  • Enklare användning: Om användaren har nedsatt förmåga i händer och fingrar kan en särskilt användarvänlig joystick och kontakter monterade på stolen. Om användaren inte själv kan köra elrullstolen kan vi montera ledsagarstyrning så att vårdgivaren kan köra rullstolen åt vårdtagaren.
  • Bättre sittställning: Användaren får en bekväm och ergonomiskt avlastande sittställning tack vare att sätet och ryggstödet kan anpassas till användarens behov. Sittställningen kan justeras antingen manuellt eller elektriskt beroende på användarens funktionshinder och behov.
  • Bättre komfort och stöd: Användaren kan få extra stoppning i sätet, ryggstödet och armstödet med till exempel mjukare skum eller olika sittdynor. Speciella tryckavlastande sittdynor kan främja komfort och lindra eventuell smärta. Användaren kan då få en stabiliserad hållning med hjälp av olika ryggsystem, såsom kroppsstöd och nackstöd. Det är också möjligt att montera ett specialanpassat sätesystem och format.
  • Minskad smärta: Lätt drift och användning av permobilens elektriska funktioner, såsom sitslutning, kan hjälpa användaren att byta sittställning under en lång dag. Således ändras tryckfördelningen på användarens kropp så att risken för smärta och sår minskar. Då får användaren hög komfort under långvarig användning.

  Kontakt kundtjänst eller hitta anställd

  Vi anbefaler bl.a. følgende stole til mennesker med apopleksi:

  VELA Salsa 100Hmi nr. 

  VELA Salsa 100 är en ståstol med kort vippbar sits som stöttar och stabiliserar brukaren.

  Läs mer

  VELA Tango 300EHmi nr. 

  VELA Tango 300 E är en förstärkt arbetsstol med elektrisk höjdinställning som är avsedd för tyngre brukare - Max belastning 200 kg

  Läs mer

  VELA Tango 310EHmi nr. 

  Personer upp till 300 kg kan upprätthålla/återfå förmågan att vara självständiga och oberoende i dagliga aktiviteter hemma och genom rehabilitering och träning.

  Läs mer

  VELA Tango 700Hmi nr. 

  VELA Tango 700 är den senaste modellen av den välkända VELA-arbetsstolen med manuell höjdinställning. Stolen ger självständighet hemma och på jobbet och har en användarvänlig design.

  Läs mer

  VELA Tango 700EHmi nr. 

  VELA Tango 700E är den senaste modellen av den välkända VELA-arbetsstolen med elektrisk höjdinställning. Stolen ger självständighet hemma och på jobbet och har en användarvänlig design.

  Läs mer

  Dansk design och produktion

  Oändeliga anpassningsmöjligheter

  Gratis rådgivning av specialister